Sony Ericssons egna mobila bredband

sony-mobilt-bredbandSony Ericsson MD400 var företagets egna mobila bredband och även en av få andra produktert företaget tillverkade utanför sina populära och framgångsrika mobiltelefoner. Det mobila bredbandet var av sådan typ som många kallade och fortfarande kallar för “Dongel” då det var ett USB-modem som du enkelt kopplar in i din dator för att snabbt få internetuppkoppling. MD400 var när den såldes en av de mest populära mobila bredbanden på marknaden och såldes hos de flesta operatörer tillsammans med både kontantkort och abonnemang för mobildata.

Det mobila bredbandet krävde att du hade ett SIM-kort i men utöver det så var det en av företagets minst komplicerade produkter. Sony Ericsson MD400 var (och är fortfarande) kompatibel med både Mac och Windows. Många operatörer har fortfarande enkla och tydliga installationsguider.

Mobilt bredband ger dig större frihet

Med ett mobilt bredband så får du betydligt större frihet i och med att du har internetuppkoppling var du än skulle befinna dig. Ett mobilt bredband från Sony Ericsson kopplas in i datorn men det finns även andra varianter från andra tillverkare som istället fungerar som en router som skickar ut WiFi-signaler. Ett mobilt bredband är lösningen för dig som reser mycket, som vill ha en stabil internetuppkoppling på landstället eller på båten.

Jämför mobila bredband och hitta din favorit

Att hitta rätt mobilt bredband som fyller dina behov till bästa möjliga pris är inte alltid lätt vilket gör jämförelsetjänster som ställer operatörerna mot varandra väldigt användbara. Det är vanliga bland operatörerna som erbjuder abonnemang och kontantkort för mobila bredband att rikta in sig på olika kundgrupper och anpassa sina priser och erbjudanden efter dessa.

Ett tips när du jämför är att vara noga när du räknar ut vilken datamängd du behöver ta gärna i lite i överkant. Att ha surfmängd över är både bekvämt och ekonomiskt den bästa lösningen då det ofta kostar väldigt mycket att köpa till extra data.

Bättre täckning i vildmarken och på sjön

I många tester så har mobila bredband med tillhörande abonnemang eller kontantkort bättre täckning än mobiltelefoner då de har plats för större och starkare antenner. För dig som är ute efter täckning i de djupa skogarna, tomma vildmarken eller på öppet hav innebär därför ett mobilt bredband stora fördelar när det kommer till uppkopplingens styrka och hastighet.

Täckningen kan dock skilja sig mycket från operatör till operatör så det är inte bara pris och datamängd som tål att jämföras. Hos de olika operatörerna kan du ofta se täckningskartor och läsa mer om vilka hastigheter som gäller i specifika områden i Sverige.