Sony Ericssons konkurrenter

Sony Ericsson är ett samarbete mellan Sony och Ericsson och de har erbjudit mobiltelefoner i många år. Faktum är att Sony Ericssons mobiltelefoner var några av de allra första att bli riktigt populära. Det var främst under början av 2000-talet som Sony Ericssons modeller sågs i händerna på de flesta. Idag erbjuder de tyvärr inte lika konkurrenskraftiga mobiltelefoner och de har flera stora konkurrenter.

iPhone – den största konkurrenten

Att Apples produkter i princip har tagit över världen är ingen nyhet. Idag har nästa varje hushåll någon form av Apple-produkt, som till exempel en MacBook, en iPad eller en iPhone. Att Apple är en av Sony Ericssons konkurrenter, till och med den allra största, är knappast någon överraskning. Apples mobiltelefoner erbjuder både attraktiva designer, ultramoderna funktioner och varje år lanseras nya produkter i serien. Visst, Sony Ericsson erbjuder också hög kvalitet men i dagsläget väljer många att använda sig av Apple av flera olika anledningar.

Inte nog med att Apple erbjuder fantastiska funktioner och en tidlös design, de erbjuder även möjligheten att koppla ihop enheter med varandra. Om du till exempel har en iPhone och en MacBook kan du koppla dessa till varandra för att enklare flytta filer, bilder och liknande. Detta är kanske en av Apples största fördelar och något som många användare uppskattar. Dessutom måste man även säga att det under senare år blivit väldigt trendigt att ha en iPhone och många känner att de aldrig vill testa någon annan modell.

Samsung blir allt större

En annan stor konkurrent till Sony Ericsson, och även numera till iPhone, är såklart Samsung. Även Samsung var en väldigt populär mobiltelefon i början av 2000-talet, då iPhone ännu inte riktigt klivit in i rampljuset. Sedan dess har Samsung endast utvecklat sina mobiltelefonmodeller och idag erbjuder företaget snygga, moderna mobiler med otroliga funktioner. De allra senaste Samsung-modellerna är till exempel vattentåliga, en finess som är relativt ny bland mobiltelefoner men som samtidigt har varit väldigt efterlängtad. Utöver detta erbjuder även Samsung möjligheten att parkoppla enheter.

Att Sony Ericsson har flera stora och framgångsrika konkurrenter råder det inga tvivel om. Samtidigt erbjuder även Sony Ericsson hög kvalitet när det gäller mjukvara, design och användarvänlighet och detta gör att även de har en trogen kundskara. Just nu ser det ut som att Samsung och iPhone kommer fortsätta ligga något över Sony Ericsson när det gäller popularitet, men samtidigt vet man aldrig hur det kommer att se ut i framtiden. Kanske kommer Sony Ericsson att gå om sina konkurrenter och erbjuda något helt nytt.