Mobiltelefonen blir allt viktigare

Sedan Sony Ericssons tid har mobiltelefonen utvecklats till vår kanske viktigaste ägodel. Idag har mobilen fler funktioner än vad någon troligtvis kunde ana för några år sedan. Mobiltelefonen idag har koll på våra bankkort, vår legitimation och har dessutom blivit ett allt vanligare sätt för oss att ta till oss litteratur. Ett bra exempel på detta är den lavinartade ökningen av streamade ljudböcker.

Mobiltelefonens utveckling

Sedan slutet av Sony Ericssons historia 2012 har mobilen utvecklats i en otrolig hastighet. Dessa ändringar har tagit olika former, både i hårdvara och mjukvara. Några exempel på dessa förändringar är exempelvis:

  • Skarpare kameror. Sony Ericsson var under sin tid ofta i framkant på att utveckla kameror som tog marknaden med storm. Den här utvecklingen har fortsatt även efter uppbrottet, inte minst av Sony som till stor del utvecklade kameror för Sony Ericsson. Tack vare denna utveckling har de allra flesta idag möjligheten att fånga bild och film i mycket hög upplösning utan några problem.
  • Större skärmar. Utvecklingen inom skärmarna för mobiltelefoner har även denna varit enorm. Under de senaste åren har de blivit både större och alltmer högupplösta.
  • Mer tillgänglighet. Att nästan alla idag har möjligheten att köpa en mobil var för några år sedan inte alls lika självklart. Tack vare flera lågprismärken så ökar uppkopplingen globalt enormt snabbt.
  • Fler appar. Utvecklingen inom applikationer är kanske den allra mest imponerande. Idag finns det miljoner olika program som är utvecklade för just din telefon och som ger dig olika former av nytta. Ett bra exempel är alla olika appar för att lyssna på ljudböcker.
  • Bättre säkerhet. Att telefonen idag kan vara både din legitimation och betalningsmedel hade inte varit troligt för bara något år sedan. Att telefonerna är allt mer betrodda har förändrat mångas vardag.

Alla deras förändringar har lett fram till en del oväntade användningar av mobiltelefonen, exempelvis ljudböcker.

Streama ljudböcker i mobilen

För den som har en mobiltelefon av nyare modell kommer det kanske inte som en nyhet att du har möjlighet att lyssna på ljudböcker. Men denna idag självklarar användning av mobiltelefonen hade inte varit möjligt om inte telefonen genomgått den drastiska förändring som den gjort de senaste åren. Att lyssna på ljudböcker i mobiltelefonen är idag väldigt enkelt. Antingen kan du ladda ner enbart de ljudböcker du vill lyssna på, eller så använder du det mest populära alternativet – abonnemangstjänster.

TipsMed ett abonnemang för ljudböcker kan du lyssna på hela utbudet av ljudböcker i mobilen till en låg månadskostnad. Precis som att du med Sony Ericssons sista mobiltelefoner kunde lyssna på musik kan du helt enkelt lyssna på ljudböcker.

För dig som vill teckna en av dessa abonnemangstjänster så är det enklast att jämföra dina alternativ på Ljudböcker.com. Genom att jämföra de olika abonnemangstjänsterna kan du dels hitta det bästa priset, men även jämföra utbuden och se vilket abonnemang som passar dig bäst. Olika tjänster erbjuder nämligen olika typer av innehåll.