Seniormobiler

När du kommer upp i åldern är det vissa sinnen som försvagas, däribland synen. Det kan då bli svårare att se siffror och små knappar. Seniormobiler är anpassade för den äldre generationen då de erbjuda större knappar som är lätta att trycka på, samt att de har större text vilket skiljer sig från många andra mobiltelefoner. Avståndet mellan själva knapparna är dessutom större, vilket gör det enklare att navigera på mobiltelefonen överlag.

Viktiga faktorer och tillverkare

När det kommer till användarvänliga mobiltelefoner för äldre är det vissa faktorer som spelar stor roll. Det är framför allt viktigt att huvudfunktionerna är i störst fokus, alltså att ringa och smsa. Detta då det oftast är det främsta mobiltelefonen kommer användas för. En känd tillverkare av seniormobiler är Doro. Denna mobiltillverkare gör simpla telefoner med stor användarvänlighet. De har valt att tillverka mobiltelefoner som anpassats särskilt för äldre personer som kan ha svårigheter med att exempelvis se. Doro grundades 1974 och har genom åren levererat kvalitativ elektronik.

Det finns förstås även andra tillverkare än Doro, exempelvis Denver som också erbjuder samma innovativa koncept med större knappar och större text och ikoner på skärmen. Denver har enbart funktioner som SOS-knapp, FM-radio samt möjligheten att ringa och smsa förstås. Priserna för en seniormobil är relativt låga och du kan hitta en för omkring 500 kronor. Vill du ha ett abonnemang till telefonen är det möjligt att skaffa det och då betalar du abonnemangsavgiften månadsvis. Du kan även köpa kontantkort om du föredrar det.

Varför bör du skaffa en seniormobil?

En seniormobil är perfekt för dig som tycker att vanliga mobiltelefoner är svåra att behärska. Vanliga smartphones har små knappar, liten text och flera hundratals olika funktioner, vilket för vissa enbart förvirrar. Då är det bättre att satsa på en mobiltelefon som är mer begränsad när det gäller funktioner men som ändå har de nödvändigheter som behövs i en telefon. En seniormobil behöver inte enbart införskaffas av äldre personer, utan vill du ha en enkel och framför allt användarvänlig mobiltelefon är det en sådan du ska köpa.

En annan faktor som är fördelaktig är förstås priset. Jämfört med andra mobiltelefoner på marknaden är seniormobiler generellt sett mycket billigare. Vill du inte ha flashiga funktioner med avancerad teknologi är en simpel och billigare telefon att föredra. Det viktigaste är att du har SMS- och ringfunktionen. Vissa seniormobiler har även andra funktioner och det finns till och med smartphones som är framtagna framför allt för seniorer. Om du inte vill ha en traditionell knappmobil finns det alltså andra alternativ att välja mellan.