K750

Mobiltelefonen Sony Ericsson K750 lanserades av Sony Ericsson under sommaren 2005 och vara bara en av många mobiltelefoner från Sony Ericsson. K750 ersatte föregångaren som gick under namnet K700. Under denna tid fanns ännu inga smartphones, utan detta var alltså en helt vanlig knapptelefon med TFT-skärm. Smartphones-eran kom igång först ett par år senare. Knappt ett år efter lanseringen av K750 ersatte Sony Ericsson den med sitt nya tillskott, nämligen modellen K800.

Specifikationer

K750 lanserades med en 2 megapixelkamera som var utrustad med autofokus och 4x digital zoom. Skärmen var av TFT och hade 262 000 färger. Det var en ganska lätt modell då den endast vägde 99 gram. Funktioner som kom med denna modell var bland annat Bluetooth, ir-port, wap/GPRS och datakommunikation. K750 hade ett inbyggt internminne på 34MB och med telefonen fick man ett 64MB-minneskort. I telefonen fanns även radio och kalender och man hade dessutom möjlighet att välja mellan 40 olika ringsignaler.

Design

K750 var som sagt en lätt telefon som endast vägde 99 gram. Måtten på telefonen var 100x46x20,5 mm. Så den var verkligen inte stor, utan liten och smidig. Precis som många andra modeller från Sony Ericsson hade även denna modell en så kallad dual-front design, vilket innebar att baksidan av telefonen var designad som en digitalkamera och var menad att hållas i sidled när man tog kort. Telefonen kom i två olika färger, vilket gjorde att man hade möjlighet att välja mellan en svart och en silverfärgad telefon.

Var K750 bättre än dagens smartphones?

Många skulle nog hålla med om att dagens smartphones med sina innovativa designer och oändliga funktioner är bra mycket bättre än de mobiltelefoner som tillverkades i början av 2000-talet. Men det finns också de som saknar enkelheten med de gamla modellerna som K750. Vad som är bäst är egentligen väldigt individuellt. Det beror helt enkelt på vad man är i behov av för funktioner samt vad man föredrar rent utseendemässigt. Är du bara ute efter en telefon som går att ringa med är K750 än idag ett bra alternativ.

K750 var vid lanseringen en alldeles utmärkt telefon som erbjöd de allra vanligaste funktionerna. Det gick även att surfa på nätet samt kolla sin mail. Den innehöll både kalender och andra viktiga funktioner men dessa går förstås inte att jämföra med de funktioner som dagens smartphones och appar erbjuder. Så nej, K750 kan inte påstås vara bättre än de smartphones vi har idag men den kan definitivt vara bättre för de användare som vill ha en simpel och välfungerande telefon i ett litet format.