Allt vanligare att låna pengar till mobilköp

lana-pengar-till-mobiltelefonMed dagens rådande ränteläge så har det blivit allt vanligare att låna pengar till allt möjligt och köp av mobiltelefon är inget undantag. Många vill ha det absolut senaste trots att pengarna kanske inte riktigt räcker till. Att låna pengar till mobilköp kan vara en lösning om du vet att du i framtiden kommer kunna betala tillbaka pengarna du lånat. Du ska även räkna med det räntekostnader som uppstår när du tar ett lån. Är dessa kostnader inget problem (det kan vara så att du bara har en tillfälligt svår period ekonomiskt) så kan ett lån hjälpa dig att flytta fram betalningen till dess att du vet att du har råd.

Delbetala mobilen på din telefonräkning

Många operatörer erbjuder dig möjligheten att betala av telefoner du köper via dem på din telefonräkning. I en del fall kan du även få rabatt på telefonen om du väljer att binda dig till operatören i 12 eller 24 månader. Att delbetala mobilen via operatören är ett smidigt sätt att slippa betala hela telefonen på en gång. Jämfört med att låna pengar så betalar du heller ingen räntekostnad. Problemet med delbetalning är att du är låst att betala av mobilen under en bestämd tidsperiod, även om du kanske inte ens har kvar mobiltelefonen som du betalar av. Skulle du bli av med telefonen eller välja att sälja den vidare så är du fortfarande fast med avbetalningen hela den bestämda tidsperioden. Operatörerna erbjuder vanligtvis inte någon möjlighet att betala av skulden i förtid.

En jämförelse kan spara dig hundratals kronor

Bestämmer du dig för att låna pengar till mobilköp så är det viktigt att du inte väljer första bästa alternativ. Tack vare en marknad med hård konkurrens så tävlar långivare med varandra för att kunna ge dig bäst villkor och lägst ränta. Dina alternativ är med andra ord troligtvis fler än du tror. Här kan du enkelt få fram de långivare som passar dig och dina ekonomiska behov och möjligheter.

Låna endast om du kan betala tillbaka

Om du har tillfälliga ekonomiska problem som du vet kommer lösa sig inom en snar framtid så kan det vara en bra idé att låna pengar. Är du däremot osäker på huruvida du kommer kunna betala tillbaka de pengar som du lånar så rekommenderar vi dig att söka en annan lösning är att låna pengar. Skulle du inte betala tillbaka pengarna du lånat så kommer du få betala försenings- och påminnelseavgifter samt dröjsmålsränta som kan vara många procent högre än räntan på lånet. Går problemen riktigt långt kan du få en betalningsanmärkning och hamna hos Kronofogden. Var därför alltid försiktig och tänk efter noga innan du bestämmer dig för att låna pengar, vad du än lånar till.