Rätt mobilabonnemang kan spara dig tusenlappar

Redan på den tiden som Sony Ericsson var som störst så var kriget mellan operatörerna igång. En Sony Ericsson-telefon skulle självklart kombineras med ett passande mobilabonnemang och så är det fortfarande, även om Sony Ericsson inte finns kvar. Att hitta ett mobilabonnemang som passar dig och dina behov underlättar inte bara ditt användande utan kan även spara dig stora summor pengar.

Rätt mobil är viktigt men rätt mobilabonnemang är viktigare

En mobiltelefon, vare sig det är en Sony Ericsson eller en Nokia, är utan mobilabonnemang rätt så värdelös. Visst kan du ta bilder och kanske spela några spel, men syftet med en mobiltelefon är trots allt kommunikation. Att priserna på mobilabonnemang har förändrats över åren är tydligt, men även innehållet har förändrats. Numera är det ofta mobildata som är i fokus då många använder telefonen till att surfa på sociala medier, kolla på film och läsa nyheter. Hur du vill att ditt mobilabonnemang ska se ut beror mycket på hur du använder din telefon, och därför är det viktigt att hitta rätt.

Vad är viktigast för dig?

jamfora-mobilabonnemang

När du ska välja ett passande mobilabonnemang till din telefon så är det viktigt att du funderar kring vilka faktorer som är viktigast för dig. Många operatörer har valt en speciell inriktning där de vill se sig som bäst, och passar du den målgruppen så hittar du troligtvis ditt bästa pris hos just den operatören.

De viktigaste faktorerna som du ska ta hänsyn till i din jämförelse är:

  • Pris – Självklart spelar priset stor roll men det är lätt att stirra sig blind på kostnaden. Det är vad du får för priset som är det viktigaste.
  • Samtal/SMS/Data – Samtal, SMS och data är vad du betalar för. Frågan är hur mycket du får för pengarna. Många operatörer har idag obegränsade samtal och SMS och fokuserar istället för att ge dig mest data för pengarna.
  • Täckning – Täckningen glöms ofta bort, men vad är en mobiltelefon utan täckning? Vill du jämföra operatörernas täckning så rekommenderar vi https://www.tackningskollen.se/.

Tyvärr kan det vara väldigt tidskrävande att själv klicka sig runt på operatörernas sidor och jämföra helt på egen hand. Därför har sidor som till exempel www.mobilabonnemang.se samlat samtliga erbjudanden under ett och samma tak och låter dig enkelt och snabbt jämföra flera operatörer på samma gång.

Håll utkik efter rabatter och specialerbjudanden

Många operatörer erbjuder både rabatter och specialerbjudanden. Vanligast är rabatter för ungdomar, studenter och pensionärer men då och då dyker även erbjudanden som passar även dig som inte faller under någon av dessa grupper. Något som är vanligt förekommande hos vissa operatörer är att erbjuda ett rabatterat pris under mobilabonnemangets första månader.