Hitta rätt kontantkort till din mobiltelefon

Ända sen den första mobiltelefonen introducerades långt innan Sony Ericssons storhetstid och fram till den nuvarande smartphone-eran så har kontantkort varit operatörernas sätt att ge konsumenterna tillgång till mobilnätverken. Med ett kontantkort kan du ringa, SMS:a och nu för tiden även surfa. Friheten med ett kontantkort är samtidigt stor då du utan restriktioner kan flytta och byta kontantkort mellan mobiltelefoner.

hitta-ratt-kontantkort

Varför ska jag välja kontantkort istället för abonnemang?

Vill du kunna ringa, smsa och surfa med din telefon så har du två alternativ: kontantkort eller abonnemang. Det gäller såväl Sony Ericsson-telefoner som alla andra telefoner på marknaden.

  • Kostar endast vid användning – Med ett kontantkort betalar du när du använder mobiltelefonen till skillnad från abonnemang där du betalar en fast månadskostnad.
  • Du vet vad du betalar – Med ett kontantkort är risken för obehagliga risker i form av dyra fakturor obefintlig. Du betalar alltid i förhand och kan aldrig bli fakturerad för att du ringt, smsat eller surfat mer än tillåtet.
  • Ingen bindningstid – Med ett abonnemang är det inte helt ovanligt att du behöver binda upp dig till just den operatören i 12 eller 24 månader. Med ett kontantkort är du aldrig bunden.
  • Inget operatörslås – Med ett abonnemang så kan det hända att operatören i fråga väljer att låsa din mobiltelefon så att den endast kan användas med just den operatören. Detta görs inte med kontantkort och du är således fri att byta mobiltelefon precis som du själv önskar.

Vad som passar dig, abonnemang eller kontantkort, är självklart personligt och du bör se över dina behov och dina ekonomiska förutsättningar innan du bestämmer dig.

Hitta rätt kontantkort för dina behov

Vilket kontantkort som passar just dig och din telefon beror självklart på vilka dina behov är. Ringer du mycket så kan ett abonnemang med fast pris vara det som passar dig, surfar du mycket så kan ett abonnemang med mycket surf och rörligt pris för samtal och sms vara det som gäller. På www.Kontantkort.se så kan du genom att jämföra kontantkort enkelt hitta ett kontantkort som både passar dina behov och har det lägsta priset.

Det viktigaste är att du själv har koll på din nuvarande och framtida mobilanvändning. Något som Sony Ericsson hade redan i sina telefoner var övervakning av dataanvändning. Många tillverkare av mobiltelefoner har på senare tid även de implementerat denna funktion i sina mobiltelefoner. Genom att undersöka hur mycket du förbrukat den senaste månaden kan du enkelt få en uppfattning om vad du kan komma att förbruka under kommande månad.